Leul se depreciaza pe fondul evenimentelor negative din Asia

Evolutiile negative de pe pietele externe, cauzate de cutremurul din Japonia si protestele din Orientul Mijlociu, nu au favorizat leul. Cursul BNR a urcat la 4,2048 lei/euro.


Moneda nationala s-a tranzactionat ieri intr-un interval strans de 50 puncte iar cursul a inchis ziua la 4,1940 lei pentru un euro.

“Primele semne de astazi – nord estul Japoniei a fost lovit de cutremure puternice, proteste au fost anuntate in Arabia Saudita, cresterea randamentelor titlurilor emise de Spania in urma retrogradarii ratingului acestei tari de catre Moody’s – nu favorizeaza activele cu un risc mai ridicat precum leul”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara leul reuseste sa se deprecieze mai putin decat monedele regionale iar in jurul pranzului inregistreaza o inversare de trend. Cotatiile se mentin intre 4,1990 si 4,2085 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus