Leul se depreciaza ca urmare a problemelor din regiune

Dupa ce Moody’s a retrogradat Ungaria in randul tarilor nerecomandate pentru investitii, leul a trecut din nou pe pierdere. Cursul BNR a sarit la 4,3620 lei pentru un euro.

Ultimele trei sedinte de tranzactionare au adus o usoara revigorare pentru leu, care a reusit sa se aprecieze pana la un nivel de curs de 4,3525 lei pentru un euro, joi.


Sedinta de vineri a adus insa o intoarcere la 180 de grade iar leul s-a depreciat puternic, cu aproape 1 ban. Cursul oficial a ajuns la un nou maxim anual, de 4,3620 lei pentru un euro.

“Deoarece sentimentul investitorilor continua sa para deteriorat in aceasta dimineata si Moody’s a retrogradat Ungaria in categoria tarilor in care investitiile nu sunt recomandate, leul probabil se va tranzactiona cu o tendinta de depreciere”, au mentionat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara forintul maghiar se depreciaza puternic. In jurul pranzului acesta afisa pierderi de aproximativ 1,5% in fata euro.

Leul reuseste sa isi tempereze tendinta de depreciere iar pierderile se opresc in jurul nivelului de 0,15% in fata monedei europene. Cotatiile raman intr-un interval strans, intre 4,3600 si 4,3650 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus