Leul se apreciaza usor. A intervenit sau nu BNR in piata?

Leul a reusit sa reziste in fata tendintei de depreciere regionala iar cursul oficial a scazut la 4,3378 lei pentru un euro. Analistii considera ca stabilitatea se datoreaza interventiei BNR in piata
.

Sedinta de marti s-a inchis la un curs de 4,3810 lei pentru un euro, dupa ce cotatiile se apropiasera de pragul de 4,39 lei pentru un euro.

Totusi, in timp ce leul si-a minimizat deprecierea, restul valutelor regionale au inregistrat pierderi mai substantiale pe parcursul zilei de marti, fapt ce a indus speculatii privind o posibila interventie a BNR pe piata pentru a sustine leul.

“Volumele tranzactionate intre 12:30 si 13:00, momentul in care banca centrala publica cursurile de referinta ale monedei nationale, au fost cele mai ridicate de la inceputul anului. Asemenea, concentrare indica prezenta bancii centrale pe piata valutara”, au precizat analistii ING Bank.
In plus, aceasta miscare ar sugera ca pe termen scurt potentialul unei deprecieri suplimentare este limitat, chiar daca mediul extern ar putea sa continue sa nu fie favorabil monedei nationale.

In sedinta de miercuri cotatiile interbancare au scazut usor si se mentin intre 4,3730 – 4,3780 lei pentru un euro. Cea mai volatila valuta regionala ramane forintul maghiar, care recupereaza 2% in fata euro, dupa pierderile inregistrate ieri.

La BNRm francul a scazut usor, la 3,6435 lei pentru uneuro, in timp ce dolarul american s-a ieftinit cu peste un ban, pana la 3,3131 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus