top banner

Leul se apreciaza usor. A intervenit sau nu BNR in piata?

25 Aprilie 2012 | Autor: Conso

Leul a reusit sa reziste in fata tendintei de depreciere regionala iar cursul oficial a scazut la 4,3378 lei pentru un euro. Analistii considera ca stabilitatea se datoreaza interventiei BNR in piata.
Sedinta de marti s-a inchis la un curs de 4,3810 lei pentru un euro, dupa ce cotatiile se apropiasera de pragul de 4,39 lei pentru un euro.
Totusi, in timp ce leul si-a minimizat deprecierea, restul valutelor regionale au inregistrat pierderi mai substantiale pe parcursul zilei de marti, fapt ce a indus speculatii privind o posibila interventie a BNR pe piata pentru a sustine leul.
“Volumele tranzactionate intre 12:30 si 13:00, momentul in care banca centrala publica cursurile de referinta ale monedei nationale, au fost cele mai ridicate de la inceputul anului. Asemenea, concentrare indica prezenta bancii centrale pe piata valutara”, au precizat analistii ING Bank.
In plus, aceasta miscare ar sugera ca pe termen scurt potentialul unei deprecieri suplimentare este limitat, chiar daca mediul extern ar putea sa continue sa nu fie favorabil monedei nationale.
In sedinta de miercuri cotatiile interbancare au scazut usor si se mentin intre 4,3730 – 4,3780 lei pentru un euro. Cea mai volatila valuta regionala ramane forintul maghiar, care recupereaza 2% in fata euro, dupa pierderile inregistrate ieri.
La BNRm francul a scazut usor, la 3,6435 lei pentru uneuro, in timp ce dolarul american s-a ieftinit cu peste un ban, pana la 3,3131 lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta