Leul se apreciaza usor, pe o piata stabila

Moneda nationala a reusit sa mai faca un pas in fata euro. Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a coborat la 4,3757 lei pentru un euro.


Cotatiile interbancare s-au intors insa in intervalul 3,7530 – 3,7580 lei pentru un euro, interval similar cu cel inregistrat in ziua precedenta.

Totusi, leul a reusit sa evite o depreciere mai puternica inregistrata la nivel regional zilele trecute, aceasta rezistenta fiind pusa de analisti pe seama interventiilor BNR.

Restul valutelor regionale s-au intors pe o usoara tendinta de depreciere si inregistreaza pierderi intre 0,1% si 0,3% in fata euro.

Leul pare relativ stabil si in fata francului elvetian si a dolarului american. La BNR, cursurile au scazut aproape nesemnificativ, pana la 3,6414 lei pentru un franc si 3,3084 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus