Leul se apreciaza usor pe o piata nefavorabila

Moneda romaneasca a reusit sa avanseze usor in fata euro iar cursul oficial a scazut la 4,3525 lei pentru un euro, in ciuda unei tendinte regionale de depreciere.


In timp ce leul s-a apreciat pe piata interbancara cu 0,10% in jurul amiezei, restul valutelor regionale inregistreaza pierderi cuprinse intre 0,20 si 0,25% in fata euro.

Chiar daca pare redusa, miscarea leului este destul de importanta avand in vedere ca moneda romaneasca a fost caracterizata de o stabilitate aproape nefireasca in ultima perioada. In timp ce unii analisti au aratat catre BNR, altii au dat vina pe lipsa interesului investitorilor in leu, pentru a explica stabilitatea ce caracterizeaza moneda nationala.

In jurul amiezei, cotatiile interbancare au coborat sub pragul de 4,35 lei pentru un euro.

Leul s-a apreciat usor si in fata francului elvetian, pana la un curs oficial de 3,6116 lei pentru un franc. Dolarul american a scazut insa mai puternic, pana la 3,2468 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus