Leul se apreciaza usor in fata euro pe final de saptamana

Leul s-a apreciat vineri  cu aproape 0,5 bani la BNR, ducand la o scadere a cursului pana la 4,1298 lei pentru un euro. In ultima saptamana leul a inregistrat o apreciere nesemnificativa in fata euro.

In dupa-amiaza zilei de vineri, perechea euro-leu se tranzactiona peste nivelul de 4,13, in usoara scadere fata de inchiderea precedenta.


O evolutie similara par a inregistra si coroana ceha si forintul maghiar, in vreme ce zlotul polonez pierde peste 0,2% in raport cu moneda unica europeana.

Si fata de francul elvetian, leul a consemnat o mica apreciere, de 0,7 bani, pana la 4,3899 lei/franc, in conditiile in care ultimele luni au fost caracterizate de o intarire accentuata a monedei elvetiene.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus