Leul se apreciaza timid la BNR

Leul s-a apreciat cu 0,3 bani marti la BNR in raport cu euro. Castiguri usor mai mari, de pana la 1,8 bani, a marcat insa moneda nationala in fata francului elvetian si a dolarului.


Pierderile suferite in sedinta precedenta au fost insa semnificative, depasind chiar si 10 bani, cum a fost cazul cursului leu-franc.

Euro este cotat la un curs de referinta de 4,2500 lei la BNR. Pe de alta parte, cotatia oficiala pentru franc si dolar a fost fixata la 3,6603 lei, respectiv 2,9369 lei.

Avansul leului in fata monedei unice a luat proportii in jurul dupa-amiezii, in conditiile in care euro se tranzactiona la 4,23 lei. O evolutie silimara au consemnat si valutele regionale, care au afisat castiguri de pana la 0,5% fata de euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus