Leul se apreciaza puternic. Cursul scade la 4,10 lei/euro

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a scazut la 4,1020 lei pentru un euro, cu peste 2 bani mai putin decat in ziua precedenta, Pe piata interbancara, cotatiile au scazut sub acest prag.

Leul a continuat sa se aprecieze iar cotatiile au scazut sub 4,10 lei pentru un euro de ieri. Un nivel mai redus a fost inregistrat ultima data la inceputul lunii aprilie 2010 .


Tot miercuri, viceguvernatorul BNR Cristian Popa, a confirmat ieri ca aprecierea leului este in mare parte conforma cu fundamentele economice. Aceasta a declarat de asemenea ca BNR ramane preocupata de o posibila volatilitate excesiva.

“Aceasta declaratie a starnit probabil asteptarile ca banca centrala ar putea sa intervina in piata valutara reducand castigurile recente ale monedei nationale, iar aceasta ar putea fi motivul corectiei leului din aceasta dimineata”, au precizat analistii ING Bank.

Pe de alta parte, daca la inceputul zilei cotatiile depasisera 4,11 lei pentru un euro, in prezent, leul si-a recastigat pozitia si a recuperat terenul pierdut.

“Alti factori negativi ce ar putea influenta evolutia leului se refera la initiativa legislativa de reducere a TVA pentru alimentele de baza, masura in contradictie cu planurile fiscale ale guvernului, ce a trecut ieri de Senat”, au mentionat analistii ING.

Acestia vad pentru finalul lunii martie un curs mediu de 4,15 lei pentru un euro dar nu exclud o scadere de pana la 4,05 lei pentru un euro in urmatoarele luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus