Leul se apreciaza odata cu acordul privind cresterea datoriei SUA

Dupa anuntul privind acordul de majorare a plafonului datoriei SUA, valutele regionale au reusit sa inregistreze aprecieri de pana la 1% in fata euro.

 
Sentimentul investitorilor pare sa se fi imbunatatit pe fondul stirii legate de intelegerea la care s-a ajuns, de majorare a plafonului datoriei SUA. Cea mai mare apreciere a cunoscut-o forintul maghiar care, in jurul pranzului, prezenta aprecieri de peste 1% in fata euro.

Leul reuseste sa castige 0,30% in fata monedei europene dar se apreciaza cu 0,70% in fata dolarului. Cursurile oficiale anuntate de BNR sunt de 4,2246 lei pentru un euro si de 2,9249 lei pentru un dolar american.

De asemenea, FMI a anuntat ca s-a ajuns la un acord tehnic cu autoritatile romane in ceea ce priveste a doua evaluare a acordului de tip stand-by.

“Desi este o veste buna, impactul ar putea fi neutru deoarece seful misiunii FMI in Romania a fost citat acum o saptamana spunand ca tintele cantitative au fost respectate”, considera analistii ING Bank.

Pe de alta parte insa, francul elvetian continua sa se aprecieze. Cursul oficial, de 3,7110 lei pentru un franc, este cu doar 0,77 bani sub maximul istoric.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus