Leul se apreciaza modest pe o piata relativ calma

Leul a reusit sa mai inainteze cu 0,3 bani in fata euro si cu peste 2 bani in fata francului elvetian la BNR, in conditiile unei piete relativ calme, fara fluctuatii majore.


Leul se dovedeste a fi cea mai stabila valuta din regiune si ramane la tranzactionare intr-un interval strans, cuprins intre 4,2550 – 4,2600 lei pentru un euro. Comparativ, valutele regionale cunosc aprecieri de 0,5%-0,8% in fata euro, in jurul pranzului.

“Nu credem ca modestele castiguri inregistrate de actiunile asiatice sunt suficiente pentru a vedea leul mai apreciat astazi. Avand in vedere majorarea CDS-urilor la nivel general, ne asteptam la o sedinta statica pentru moneda nationala’, apreciau in debutul sedintei si analistii ING Bank.

Pe de alta parte leul a reusit sa mai corecteze o parte din deprecierea suferita in ultimele saptamani in fata francului elvetian. Cursul oficial a mai scazut cu 2 bani, pana la nivelul de 3,7355 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus