Leul schimba din nou macazul si intra pe apreciere

Piata valutara pare agitata in ultimele zile avand in vedere schimbarile dese de tendinta. Cursul a reintrat azi pe scadere, fara a scadea sub 4,46 lei/euro, dupa ce ieri leul pierduse din castiguri.


Cursul oficial anuntat de BNR joi este de 4,4617 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,4580-4,4630 lei pe euro. Aprecierea usoara a leului nu se incadreaza in tendinta regionala. Zlotul polonez, forintul maghiar si coroana ceha inregistreaza pierderi in fata euro.


Decuplarea fata de regiune pare sa indice interventii BNR in piata, pentru sustinerea monedei locale. Aceasta perspectiva este luata in considerare si de analisti, care considera ca leul va inregistra mai degraba o stabilitate in lunile urmatoare datorita interventiilor bancii centrale.

“Estimam ca leul va fluctua in intervalul 4,4-4,6 lei in perioada ramasa din acest an si ca BNR va utiliza toate instrumentele de care dispune pentru a tine inflatia la sub 4%”, au precizat analistii BCR.

Leul a castigat usor teren si in fata francului elvetian, cotat la 3,7155 lei la BNR, si in fata dolarului american care este 3,5544 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus