Leul s-a reintors pe un trend de depreciere

Moneda nationala a revenit pe un trend de depreciere in raport cu euro in sedinta de luni iar cursul oficial a urcat la 4,3243 lei pentru un euro.


Semnalele pozitive venite dinspre zona pietei valutare la finalul saptamanii trecute s-au dovedit a fi doar o amagire pentru cei care mizeaza pe aprecierea leului. Moneda nationala a inregistrat castiguri la inceputul sedintei de tranzactionare dar le-a corectat spre finalul zilei iar cotatia de inchidere a fost de peste 4,32 lei pentru un euro.

Sedinta de luni a debutat cu un trend de crestere a cotatiilor pe piata interbancara. Deprecierea leului , de aproximativ 0,20% in jurul amiezii se incadreaza in tendinta regionala.

“Uitandu-ne la deprecierea monedei euro fata de dolarul SUA si pierderile inregistrate pe bursele din Asia si Europa, ne asteptam ca leul sa se tranzactioneze astazi cu o tendinta de depreciere”, previzionau in debutul zilei analistii ING Bank.

Moneda nationala a pierdut peste 2 bani si in fata francului elvetian, cotat la BNR la 3,5448 lei. Si dolarul american s-a scumpit cu peste 4 bani. Cursul oficial a urcat la 3,0889 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus