Leul s-a depreciat usor spre inchiderea sedintei

Moneda nationala a inceput sedinta de marti intr-o nota pozitiva iar cotatiile au coborat pana la 4,32 lei pentru un euro. Spre finalul zilei insa, tendinta s-a inversat si leul s-a intors pe depreciere.

Performanta pozitiva a actiunilor europene la deschiderea sedintei indica o zi cu apreciere pentru leu. Cursul oficial stabilit de BNR a fost cu peste jumatate de ban mai redus, respectiv 4,3270 lei pentru un euro.


Spre finalul sedintei insa, leul a schimbat macazul si a intrat pe o panta de depreciere, in sens invers tendintei regionale. Leul a pierdut aproximativ 0,2% in fata euro in timp ce zlotul polonez castiga 0,7% iar forintul maghiar 0,3%.

Leul a reusit insa sa recastige terenul pierdut in fata dolarului american. Cursul oficial a coborat la 4,3847 lei pentru un dolar, in timp ce un franc elvetian este 3,5775 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus