Leul s-a depreciat usor la BNR

Sedinta de joi a adus o usoara depreciere pentru leu, care a pierdut 0,45 bani in fata monedei europene. Cursul oficial a urcat la 4,2671 lei pentru un euro.


Moneda nationala a inregistrat o depreciere foarte usoara ieri, sedinta inchizand la 4,2630 lei pentru un euro.  Leul a continuat sa piarda teren in dimineata zilei de joi, pe fondul scaderilor burselor din SUA si Asia.

“Leul este tranzactionat in apropierea pragului de 4,27/euro si nu vedem semne reale care ar sugera ca ar putea marca astazi o apreciere”, au precizat in debutul sedintei si analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, leul si-a continuat deprecierea iar cotatiile au ajuns spre pragul de 4,27 lei/euro. Evolutia este in tendinta cu valutele regionale. Cel mai afectat a fost forintul maghiar, care a pierdut peste 1% in fata euro, urmat de zlotul polonez cu o pierdere de 0,80%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus