Leul reuseste sa evite o depreciere si face un pas la BNR

Leul nu a intrat pe panta de depreciere inregistrata de restul valutelor regionale si a reusit chiar sa mai castige usor teren. La BNR cursul a scazut la 4,52 lei/euro.


Leul a continuat in aceeasi tema a aprecierii inainte de postarea ratei de referinta inca de vineri, pentru ca ulterior sa piarda avansul si sa inchida ziua fara o tendinta clara.

“In afara de aceasta, obisnuita aglomerare a volumelor tranzactionate chiar inaintea fixingului este de asemenea indicativa asupra unor potentiale interventii oficiale”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR luni este de 4,5209 lei pentru un euro, usor mai mic decat cel anterior. Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,5230-4,5280 lei pentru un euro, usor sub nivelul din sedinta anterioara, in timp ce forintul maghiar si zlotul polonez inregistreaza usoare pierderi.

Si francul elvetian a scazut usor la BNR, pana la 3,7460 lei, in timp ce dolarul american a urcat cu peste 2 bani, pana la 3,5336 la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus