Leul recupereaza o parte din pierderile ultimelor zile

Moneda nationala a reusit sa se opreasca din depreciere si chiar a recuperat o parte din terenul pierdut in zilele anterioare. Cursul oficial a scazut din nou sub 4,37 lei pentru un euro.


BNR a anuntat un curs pentru ultima sedinta a saptamanii de 4,3606, cu peste 1 ban sub nivelul anterior.

Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in intervalul 4,3670-4,3720 lei pentru un euro spre inchiderea sedintei. Cotatiile prezinta o usoara tendinta de crestere, mult mai redusa insa decat cea a cotatiilor forint/euro, spre exemplu.

La casele de schimb valutar ale bancilor, euro se vinde la un pret minim de 4,38 lei si se cumpara la un pret maxim 4,3432 lei.

Aprecierea leului a avut loc pe fondul unor volume ridicate, cel mai probabil datorate intrarilor de capital strain in titlurile de stat pe 10 ani vandute ieri de Ministerul Finantelor.

Pana la finalul lunii nu mai este programata insa nicio licitatie de titluri in lei, in consecinta, piata valutara ar trebui sa fie influentata doar de cererea locala in urmatoarele zile.

“Mai mult, jucatorii din piata ar putea fi precauti in legatura cu interventii ale bancii centrale in cazul unui avans al leului dincolo de nivelul actual de 4,36/euro, intrucat presupuse actiuni ale Bancii au oprit recenta apreciere a leului dincolo de 4,34/euro”, au precizat analistii ING Bank.

Dolarul american a scazut cu peste 3 bani la cursul oficial, pana la 3,2482 lei, in timp ce francul elvetian a scazut la 3,5162 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus