top banner

Leul recupereaza o parte din pierderile ultimelor zile

25 Ianuarie 2013 | Autor: Conso

Moneda nationala a reusit sa se opreasca din depreciere si chiar a recuperat o parte din terenul pierdut in zilele anterioare. Cursul oficial a scazut din nou sub 4,37 lei pentru un euro.
BNR a anuntat un curs pentru ultima sedinta a saptamanii de 4,3606, cu peste 1 ban sub nivelul anterior.
Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in intervalul 4,3670-4,3720 lei pentru un euro spre inchiderea sedintei. Cotatiile prezinta o usoara tendinta de crestere, mult mai redusa insa decat cea a cotatiilor forint/euro, spre exemplu.
La casele de schimb valutar ale bancilor, euro se vinde la un pret minim de 4,38 lei si se cumpara la un pret maxim 4,3432 lei.
Aprecierea leului a avut loc pe fondul unor volume ridicate, cel mai probabil datorate intrarilor de capital strain in titlurile de stat pe 10 ani vandute ieri de Ministerul Finantelor.
Pana la finalul lunii nu mai este programata insa nicio licitatie de titluri in lei, in consecinta, piata valutara ar trebui sa fie influentata doar de cererea locala in urmatoarele zile.
“Mai mult, jucatorii din piata ar putea fi precauti in legatura cu interventii ale bancii centrale in cazul unui avans al leului dincolo de nivelul actual de 4,36/euro, intrucat presupuse actiuni ale Bancii au oprit recenta apreciere a leului dincolo de 4,34/euro”, au precizat analistii ING Bank.
Dolarul american a scazut cu peste 3 bani la cursul oficial, pana la 3,2482 lei, in timp ce francul elvetian a scazut la 3,5162 lei.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta