Leul recupereaza 5 bani in fata francului la BNR

Leul a castigat 5 bani in fata francului elvetian in ultima sedinta a saptamanii. BNR a publicat un curs de schimb de referinta de 3,4561 lei pentru un franc.


In ultimele 4 zile, paritatea leu-franc a scazut cu peste 10 bani, in conditiile in care luni fusese atins un nou maxim istoric.

Pe de alta parte, euro a castigat 0,8 bani fata de el, pana la un nivel de referinta al cursului de 4,2419 lei/euro.

Autoritatile  romane au precizat in scrisoarea catre FMI ca vor continua sa imbunatateasca administrarea lichiditatii din sistemul bancar pentru a aduce ratele de dobanda din piata interbancara mai aproape de rata cheie.

“Desi foarte clare, nu pare probabil ca aceste afirmatii vor avea un impact asupra pietelor valutare sau monetare ale monedei nationale fiind posibil ca participantii la aceste piete sa se concentreze mai mult asupra realitatii actuale, realitate dominata de exces de lichiditate si rate de dobanda deosebit de scazute”, apreciaza ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus