Leul ramane stabil in lipsa investitorilor din SUA

Inaintea sarbatorii Zilei Recunostintei, piata locala ramane tacuta. Lipsa de activitate de pe piata valutara tine leul pe loc, in contrast cu deprecierea inregistrata de restul valutelor regionale.

 

Cursul oficial anuntat de BNR pentru ziua de miercuri este de 4,5339 lei pentru un euro, aproape similar cu cel anterior. Pe piata valutara cotatiile raman in intervalul 4,5310 – 4,5360 lei pentru un euro.

Analistii pun aceasta stabilitate pe seama lipsei investitorilor de peste ocean, care se pregatesc de sarbatoarea Zilei Recunostintei.

Doar forintul maghiar mai prezinta insa o stabilitate similara, in timp ce zlotul polonez si coroana ceha pierd intre 0,2% si 0,5% in fata euro.

In schimb, dolarul american a revenit pe crestere si a urcat la 3,5474 la cursul oficial, in timp ce francul elvetian prezinta o crestere destul de redusa, pana la 3,7655 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus