Leul ramane stabil, in ciuda tendintei regionale de depreciere

Moneda romaneasca ramane puternica in fata euro in ciuda unui val de depreciere semnificativa in regiune. Cursul oficial a coborat la 4,3529 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara, in jurul amiezii, cotatiile se mentineau in intervalul 4,3540 – 4,3590 lei pentru un euro, cu doar 0,1% peste nivelul de inchidere de ieri.

In contrast, coroana ceha si forintul maghiar pierd 1% in fata euro, in timp ce zlotul polonez se depreciaza cu 0,6%.

Stabilitatea leului nu este o noutate. Moneda romaneasca inregistreaza oscilatii mici chiar si atunci cand piata regionala prezinta o volatilitate ridicata. Daca initial analistii puneau aceste miscari pe seama interventiilor BNR in piata, acum motivul invocat pare a fi lipsa lichiditatii, respectiv a interesului din partea investitorilor.

Pe de alta parte, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, a precizat de curand ca este posibil sa vedem fluctuatii mai mari in viitorul apropiat pe piata valutara, ca urmare a unor eventuale iesiri de capital.
Francul elvetian a ramas relativ stabil, la 3,5986 lei la BNR. La fel si dolarul american, la un curs oficial de 3,2831 lei/dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus