Leul ramane stabil, contrar tendintei regionale

Moneda romaneasca dovedeste ca titlul de cea mai stabila valuta regionala este binemeritat. Leul ramane stabil pe o piata caracterizata de volatilitate mai ridicata.


Nici miscarile de strada nu au reusit sa dezechilibreze leul, care continua sa se miste in pasi mici in raport cu euro. Cursul a urcat aproape de 4,35 lei pentru un euro, dar miscarea a fost mult mai linistita decat cea a valutelor regionale.

In sedinta de joi, cursul oficial a scazut usor, la 4,3452 lei pentru un euro, iar pe piata valutara interbancara leul consemneaza o apreciere de sub 0,1% in fata euro. Concomitent, zlotul polonez se apreciaza cu aproape 1% iar coroana ceha cu 0,7%.

Chiar daca astazi este anuntata o noua zi de proteste iar presa internationala relateasca pe larg evenimentele din Bucuresti, analistii nu par ingrijorati de un eventual impact negativ asupra monedei nationale.

Cu doar cateva luni pana la alegeri si cu un leu care s-a dovedit stabil si in alte momente cheie, previziunile pentru perioada imediat urmatoare raman neschimbate, in intervalul 4,30-4,35 lei pentru un euro.

Mai mult, leul ramane stabil si in fata francului elvetian iar cursul BNR este de 3,5978 lei pentru un franc in sedinta de joi. Fara de dolarul american, leul se apreciaza cu 2 bani iar cursul BNR scade la 3,3699 lei pentru un dolar.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus