top banner

Leul ramane stabil, contrar tendintei regionale

19 Ianuarie 2012 | Autor: Conso

Moneda romaneasca dovedeste ca titlul de cea mai stabila valuta regionala este binemeritat. Leul ramane stabil pe o piata caracterizata de volatilitate mai ridicata.
Nici miscarile de strada nu au reusit sa dezechilibreze leul, care continua sa se miste in pasi mici in raport cu euro. Cursul a urcat aproape de 4,35 lei pentru un euro, dar miscarea a fost mult mai linistita decat cea a valutelor regionale.
In sedinta de joi, cursul oficial a scazut usor, la 4,3452 lei pentru un euro, iar pe piata valutara interbancara leul consemneaza o apreciere de sub 0,1% in fata euro. Concomitent, zlotul polonez se apreciaza cu aproape 1% iar coroana ceha cu 0,7%.
Chiar daca astazi este anuntata o noua zi de proteste iar presa internationala relateasca pe larg evenimentele din Bucuresti, analistii nu par ingrijorati de un eventual impact negativ asupra monedei nationale.
Cu doar cateva luni pana la alegeri si cu un leu care s-a dovedit stabil si in alte momente cheie, previziunile pentru perioada imediat urmatoare raman neschimbate, in intervalul 4,30-4,35 lei pentru un euro.
Mai mult, leul ramane stabil si in fata francului elvetian iar cursul BNR este de 3,5978 lei pentru un franc in sedinta de joi. Fara de dolarul american, leul se apreciaza cu 2 bani iar cursul BNR scade la 3,3699 lei pentru un dolar.  

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta