Leul ramane depreciat, contrar tendintei regionale

Leul aproape ca nu s-a miscat in fata monedei europene iar cotatiile se mentin pe piata interbancara in jurul nivelului de 4,3 lei/euro. Restul valutelor regionale prezinta aprecieri de pana la 0,7%.

Cursul oficial anuntat de BNR in ultima sedinta a saptamanii este de 4,3072 lei pentru un euro.

Leul pare inca o data decuplat de evolutia valutelor regionale. Daca in urma cu doua zile, leul reusea sa isi pastreze terenul castigat in fata euro in timp ce forintul si zlotul se depreciau, acum situatia s-a inversat.


Euro se mentine peste 4,3 lei pe piata interbancara, dupa o crestere puternica inregistrata in sedinta anterioara. In schimb, forintul maghiar si zlotul polonez inregistreaza apreciere de pana la 0,7%.

“Ne-am asteptat ieri ca leul sa sparga nivelul minim tranzactionat anul acesta de 4,3120/euro dar acesta doar l-a atins, tranzactionadu-se pentru o scurta perioada de timp la 4,3125/euro”, au comentat analistii ING Bank.

Pe de alta parte, leul a reusit sa se aprecieze usor in fata dolarului american, dar a pierdut 2 bani in fata francului, iar cursul oficial a urcat la 3,5280 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus