Leul ramane calm la mijloc de saptamana

Leul da dovada de stabilitate in sedinta de miercuri si se depreciaza doar modest in fata principalelor valute. Cursul oficial este de 4,2228 lei pentru un euro.


Moneda nationala s-a apreciat ieri pana la 4,2105 lei/euro si a inchis ziua la 4,2175 lei/euro.

“Performanta modesta inregistrata pe parcursul noptii pe principalele piete de capital favorizeaza o zi statica pentru moneda locala”, au precizat in debutul sedintei analistii ING Bank.

Cotatiile pe piata interbancara se mentin in jurul amiezii in intervalul 4,2280 – 4,2330 lei pentru un euro.

Comparativ cu restul valutelor regionale insa, leul are o evolutie contrara. Atat forintul maghiar cat si zlotul polonez inregistreaza usoare aprecieri.

In fata francului, leul a cunoscut o scadere mai pronuntata si a pierdut aproape 3 bani. Cursul oficial este de 3,6035 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus