Leul prinde noi forte in fata valutelor principale

Leul s-a apreciat marti deopotriva in fata euro, francului elvetian si a dolarului. Cel mai mare avans, de aproape 10 bani, l-a consemnat in fata francului, care a ajuns sub 3,8 lei la BNR.


In numai 2 zile, leul a recuperat masiv din pierderile inregistrate pe parcursul lunii august in fata francului. Cursul a coborat la 3,7993 lei pentru un franc, noua cotatie valabila fiind cu 29 bani sub nivelul record inregistrat joi.

Si in fata euro, leul a reusit sa castige teren, avansul fiind insa mai mic de 1 ban. Euro s-a ieftinit pana la 4,2706 lei la BNR. Aprecierea leului vine in contrast cu tendinta pe care o comporta monedele regionale. Zlotul polonez si forintul maghiar pierd fiecare peste 0,50% in fata euro in jurul pranzului.

In ceea ce priveste dolarul american, acesta a coborat din nou sub 3 lei. Noul nivel de referinta publicat de BNR este de 2,9673 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus