Leul pierde usor teren pe masura ce investitorii asteapta licitatia de titluri de stat de joi

Cu o zi inainte de licitatia de titluri de stat pe 5 ani, leul pare sa piarda usor teren in fata euro. Cursul oficial a urcat cu aproape 1 ban si a trecut de 4,38 lei pentru un euro.


Nivelul anuntat de BNR in sedinta de miercuri este de 4,3852 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,3870 – 4,3920 lei pentru un euro.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul maxim de cumparare este de 4,3688 lei pentru un euro, in timp ce cursul de vanzare porneste de la un minim de 4,4100 lei pentru un euro.

“Cererea neta de valuta, care probabil a mai pierdut din avant pe masura ce leul s-a depreciat, a fost probabil echilibrata de asteptarile participantilor la piata cu privire la eventuale investitii straine la licitatia de joi pentru titluri de stat pe cinci ani. Balanta acestor forte ar putea mentine leul intr-un interval de 4,37-4,39/EUR astazi, intr-o zi fara evenimente deosebite pe plan international”, au precizat analistii ING Bank.

Restul valutelor regionale inregistreaza o evolutie mixta. Zlotul polonez cunoaste o tendinta de depreciere similara leului, in timp ce coroana ceheasca si forintul maghiar cunosc usoare aprecieri.

Francul elvetian a ramas relativ stabil la cursul oficial, ajungand la 3,5503 lei, in timp ce dolarul american a urcat la 3,2404 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus