Leul pierde un ban la BNR. Cursul se indreapta din nou spre 4,27

Leul a pierdut 1 ban la BNR in ultima zi a saptamanii in fata euro, determinand o crestere a cursului pana aproape de 4,27 lei pentru un euro.


Tendinta de depreciere a leului a inceput inca din sedinta anterioara. Noul curs stabilit joi de BNR este de 4,2669 lei pentru un euro.

“Pietele de capital europene au deschis in scadere dar avand in vedere faptul ca pierderile sunt doar marginale, mai reduse decat cele inregistrate de actiunile asiatice, aceasta nu constituie un motiv de ingrijorare”, au precizat analistii ING Bank.

Cotatiile interbancare inregistrau in cea de a doua parte a sedintei de tranzactionare o crestere de 0,1%. Euro era cotat in intervalul 4,26-4,27 lei. Dintre valutele regionale, numai coroana ceha s-a desprins de pluton, afisand o apreciere de aproape 0,1% in fata euro, restul monedelor pierzand pana la 0,7%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus