Leul pierde tot avansul castigat la final de saptamana in fata euro

Cursul a revenit in prima zi a saptamanii peste 4,12 lei pentru un euro, in conditiile in care vineri cotatiile au coborat sub pragul de 4,11 lei/euro.

In jurul orei 14:45, cotatiile interbancare se situau sub nivelul de referinta publicat de BNR, de 4,1263 lei pentru un euro.


Pierderile inregistrate celelalte monede regionale sunt insa mai accentuate, intre 0,25% si 0,60%, in conditiile in care deprecierea leului fata de ultimul pret de inchidere este de 0,20%.

“Faptul ca a pierdut mai putin teren ca monedele din regiune sustine ideea noastra conform careia pe termen scurt potential leului de depreciere este limitat. Nivelul de 4,13 lei/euro a rezistat in ultimele saptamani si pare putin probabil sa fie depasit in mod semnificativ astazi, desi testarea acestuia pare iminenta”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus