Leul pierde teren in fata euro si in a doua sedinta a saptamanii

Leul a continuat sa se deprecieze si in sedinta de marti, insa tot intr-un ritm moderat. Cursul oficial a urcat cu 0,4 bani si a trecut din nou peste 4,48 lei pentru un euro.


Miscarea leului este in contradictie cu evolutia valutelor regionale. In timp ce zlotul polonez, forintul maghiar si coroana ceha prezinta fie o stabilitate fie o usoara apreciere, leul pierde in jurul amiezei aproximativ 0,3% in fata euro pe piata interbancara.


Cursul oficial anuntat de BNR in a doua zi a saptamanii a fost de 4,4834 lei pentru un euro, in crestere cu 0,4 bani fata de cel anterior, dupa ce luni cursul a urcat cu 0,5 bani.

Si francul elvetian a urcat cu peste 1 ban, pana la 3,7120 lei la cursul oficial. In schimb, dolarul american a ramas aproape neschimbat, la 3,5031 lei la BNR.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus