Leul pierde din nou teren in fata euro

Moneda nationala si-a reluat tendinta de depreciere fata de euro in sedinta de miercuri. Cursul oficial a urcat la 4,3737 lei pentru un euro.


Leul pare insa mult mai cuminte fata de valutele regionale, care au inregistrat o depreciere de pana la 0,6% pe piata interbancara comparativ cu euro.

Cotatiile interbancare s-au stabilizat spre finalul sedintei intre 4,3700 – 4,3750 lei pentru un euro.

“Evolutia negativa de pe principalele piete de capital nu este favorabila astazi leului si nici prognoza ING privind bunurile de folosinta indelungata din SUA ce se situeaza sub asteptarile pietei”, au comentat in dimineata zilei de miercuri analistii ING Bank.

Leul a inregistrat o depreciere mica si fata de francul elvetian, care a urcat la 3,6268 la BNR, si fata de dolarul american, pana la un curs de 3,2750 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus