Leul pierde aproape tot castigul acumulat in ultimele saptamani

Cotatiile s-au intors peste 4,09 lei pentru un euro pe piata interbancara. Moneda nationala a pierdut in sedinta de luni tot castigul acumulat in ultimele doua saptamani.


Leul nu a mai reusit sa isi continue trendul de apreciere. Mai mult, cotatiile s-au reintors rapid spre nivelul de 4,10 lei pentru un euro in sedinta de luni. Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,0860 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara cotatiile se incadreaza in intervalul de variatie 4,0900-4,0950 lei/euro.

Moneda nationala este singura valuta regionala care se depreciaza, cu 0,4%, pe o piata relativ stabila, cu oscilatii maxime de 0,09%.

Si fata de dolar, leul a inregistrat o pierdere similara iar cursul oficial a fost stabilit la 2,7527 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus