Leul nu reuseste sa treaca pe apreciere

Cursul pare blocat in intervalul 4,37-4,38 lei pentru un euro. Dupa saltul aproape 2 bani din urma cu o luna a cotatiilor, leul nu a mai reusit sa recastige terenul pierdut.

Cursul oficial anuntat de BNR in ultima sedinta a saptamanii este de 4.3745 lei pentru un euro, aproape similar cu cel din ziua anterioara. De altfel, ultimele 10 sedinte au adus o amplitudine a variatiei cursului de schimb mai mica de un ban.


Leul este iarasi moneda regionala cea mai stabila. Zlotul polonez, forintul maghiar sau coroana ceha au inregistrat variatii mai puternice in fata euro in ultimele zile.

Leul s-a apreciat insa in fata dolarului, care a scazut la 3,3217 le BNR. Francul elvetian a ramas insa aproape neschimbat, la 3,6401 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus