Leul nu reuseste sa recastige terenul pierdut in fata euro

BNR a publicat pentru a sasea zi consecutiva un curs de peste 4,37 lei pentru un euro, in ciuda unei aprecieri modeste, de numai 0,4 bani, a leului.


Evolutia de pe piata interbancara este stabila, cotatiile ramanand in apropierea valorii de inchidere de marti. In jurul dupa-amiezei intervalul de fluctuatie era intre 4,3730 – 4,3780 lei pentru un euro.

Exceptand coroana ceha, principalele valute regionale s-au reintors insa pe pierdere cu pana la 0,45% in raport cu moneda unica.

Noul nivel oficial al cursului de schimb euro-leu a scazut la 4,3742. In raport cu francul elvetian, nivelul de referinta a scazut la 3,6325 lei/franc.

O depreciere masiva, de peste 4 bani, a cunoscut-o leul fata de dolar, cursul oficial depasind din nou pragul de 3,3 lei pentru un dolar si urcand astfel la 3,3211 lei/dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus