Leul nu pare afectat de scaderea ratingului datoriei publice

Chiar daca agentia S&P a redus ratingul datoriei tarii, leul nu a inregistrat decat o depreciere modesta in fata euro, in sedinta de miercuri. Cursul oficial este de 4,3539 lei pentru un euro.

Dupa ce marti moneda nationala s-a tranzactionat static, spre seara a inregistrat o usoara depreciere dupa ce agentia S&P a redus calificativul datoriei publice in moneda nationala pe termen lung si scurt.

“Impactul acestei decizii a parut limitat si probabil a fost atenuat de faptul ca modificarea a fost rezultatul ajustarii metodologiei si nu a deciziilor de politica economica”, au precizat analistii ING Bank.


Sedinta de miercuri a debutat cu un curs in jurul nivelului de 4,35 lei pentru un euro, iar previziunile indica o tendinta de depreciere, avand in vedere deschiderea negativa a actiunilor europene.

Ca de obicei, in jurul orelor amiezii, leul se mentine mult mai stabil comparativ cu restul valutelor regionale, iar cotatiile se mentin intre 4,3550 lei si 4,3560 lei pentru un euro. Sedinta de joi se anunta a fi insa una mai volatila, in conditiile in care participantii locali vor lipsi cu ocazia zilei nationale.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus