top banner

Leul nu pare afectat de scaderea ratingului datoriei publice

30 Noiembrie 2011 | Autor: Conso

Chiar daca agentia S&P a redus ratingul datoriei tarii, leul nu a inregistrat decat o depreciere modesta in fata euro, in sedinta de miercuri. Cursul oficial este de 4,3539 lei pentru un euro.
Dupa ce marti moneda nationala s-a tranzactionat static, spre seara a inregistrat o usoara depreciere dupa ce agentia S&P a redus calificativul datoriei publice in moneda nationala pe termen lung si scurt.
“Impactul acestei decizii a parut limitat si probabil a fost atenuat de faptul ca modificarea a fost rezultatul ajustarii metodologiei si nu a deciziilor de politica economica”, au precizat analistii ING Bank.
Sedinta de miercuri a debutat cu un curs in jurul nivelului de 4,35 lei pentru un euro, iar previziunile indica o tendinta de depreciere, avand in vedere deschiderea negativa a actiunilor europene.
Ca de obicei, in jurul orelor amiezii, leul se mentine mult mai stabil comparativ cu restul valutelor regionale, iar cotatiile se mentin intre 4,3550 lei si 4,3560 lei pentru un euro. Sedinta de joi se anunta a fi insa una mai volatila, in conditiile in care participantii locali vor lipsi cu ocazia zilei nationale.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta