Leul nu pare afectat de scaderea ratingului datoriei publice

Chiar daca agentia S&P a redus ratingul datoriei tarii, leul nu a inregistrat decat o depreciere modesta in fata euro, in sedinta de miercuri. Cursul oficial este de 4,3539 lei pentru un euro.

Dupa ce marti moneda nationala s-a tranzactionat static, spre seara a inregistrat o usoara depreciere dupa ce agentia S&P a redus calificativul datoriei publice in moneda nationala pe termen lung si scurt.

“Impactul acestei decizii a parut limitat si probabil a fost atenuat de faptul ca modificarea a fost rezultatul ajustarii metodologiei si nu a deciziilor de politica economica”, au precizat analistii ING Bank.


Sedinta de miercuri a debutat cu un curs in jurul nivelului de 4,35 lei pentru un euro, iar previziunile indica o tendinta de depreciere, avand in vedere deschiderea negativa a actiunilor europene.

Ca de obicei, in jurul orelor amiezii, leul se mentine mult mai stabil comparativ cu restul valutelor regionale, iar cotatiile se mentin intre 4,3550 lei si 4,3560 lei pentru un euro. Sedinta de joi se anunta a fi insa una mai volatila, in conditiile in care participantii locali vor lipsi cu ocazia zilei nationale.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus