Leul nu pare afectat de rezultatele alegerilor

Moneda nationala a inregistrat o evolutie modesta in sedinta de luni, imediat dupa finalizarea alegerilor parlamentare. Leul sramane stabil, in linie cu valutele regionale.


Cursul oficial anuntat de BNR pentru ziua de luni este de 4,5339 lei pentru un euro, usor mai mic decat cel din sedinta precedenta.

“Recentul tipar de tranzactionare sugereaza persistenta temerilor legate de interventii oficiale in preajma nivelurilor psihologice, iar cum numaratoarea particala a voturilor de la alegerile generale de ieri confirma ultimele sondaje, nu vedem o modificare a tonului din piata valutara locala astazi”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, in jurul amiezii, cotatiile variau intre 4,5305 – 4,5355 lei pentru un euro, interval aproape nemodificat fata de cel de vineri.

Restul valutelor regionale inregistreaza evolutii similare. Doar coroana ceha se depreciaza mai puternic si pierde 0,2% in fata euro.

In schimb, francul elvetian a urcat cu aproape 1 ban, pana la 3,7584 lei la BNR. Si dolarul american a mai urcat cu un pas si a ajuns la 3,5133 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus