top banner

Leul nu pare afectat de rezultatele alegerilor

10 Decembrie 2012 | Autor: Conso

Moneda nationala a inregistrat o evolutie modesta in sedinta de luni, imediat dupa finalizarea alegerilor parlamentare. Leul sramane stabil, in linie cu valutele regionale.
Cursul oficial anuntat de BNR pentru ziua de luni este de 4,5339 lei pentru un euro, usor mai mic decat cel din sedinta precedenta.
“Recentul tipar de tranzactionare sugereaza persistenta temerilor legate de interventii oficiale in preajma nivelurilor psihologice, iar cum numaratoarea particala a voturilor de la alegerile generale de ieri confirma ultimele sondaje, nu vedem o modificare a tonului din piata valutara locala astazi”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.
Pe piata interbancara, in jurul amiezii, cotatiile variau intre 4,5305 – 4,5355 lei pentru un euro, interval aproape nemodificat fata de cel de vineri.
Restul valutelor regionale inregistreaza evolutii similare. Doar coroana ceha se depreciaza mai puternic si pierde 0,2% in fata euro.
In schimb, francul elvetian a urcat cu aproape 1 ban, pana la 3,7584 lei la BNR. Si dolarul american a mai urcat cu un pas si a ajuns la 3,5133 lei la cursul oficial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta