top banner

Leul nu da semne de apreciere in fata euro

20 Iunie 2012 | Autor: Conso

Moneda nationala pare tintuita in loc in fata euro iar cursul oficial a ramas aproape blocat, la 4,4630 lei pentru un euro.
Pe piata interbancara cotatiile raman in intervalul 4,4580 – 4,4630 lei pentru un euro, in ciuda unor tendinte de apreciere prezentate de restul valutelor regionale. Forintul maghiar castiga aproximativ 0,4% in fata euro in jurul amiezii in timp ce coroana ceha si zlotul polonez se apreciaza cu 0,2%.
Aceasta decuplare a leului, fie ca piata regionala inregistra o apreciere sau depreciere, i-a facut pe analisti sa arate spre BNR si sa puna stabilitatea monedei nationale pe seara interventiilor bancii centrale in piata.
Francul elvetian a urcat usor in sedinta de miercuri, la 3,7161 lei la BNR, in timp ce dolarul american a scazut cu aproape 2 bani, pana la 3,5146 lei la cursul oficial.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta