Leul nu da semne de apreciere in fata euro

Moneda nationala pare tintuita in loc in fata euro iar cursul oficial a ramas aproape blocat, la 4,4630 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile raman in intervalul 4,4580 – 4,4630 lei pentru un euro, in ciuda unor tendinte de apreciere prezentate de restul valutelor regionale. Forintul maghiar castiga aproximativ 0,4% in fata euro in jurul amiezii in timp ce coroana ceha si zlotul polonez se apreciaza cu 0,2%.

Aceasta decuplare a leului, fie ca piata regionala inregistra o apreciere sau depreciere, i-a facut pe analisti sa arate spre BNR si sa puna stabilitatea monedei nationale pe seara interventiilor bancii centrale in piata.

Francul elvetian a urcat usor in sedinta de miercuri, la 3,7161 lei la BNR, in timp ce dolarul american a scazut cu aproape 2 bani, pana la 3,5146 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus