Leul nu a mai beneficiat de sustinere din partea investitorilor

Cursul s-a apropiat din nou de pragul de 4,13 lei/euro, in ciuda aprecierii inregistrate de restul valutelor regionale. Analistii considera ca investitorii si-au pierdut momentan interesul pentru leu.


Leul a avut un start bun ieri dimineata, insa a slabit fata de euro desi alte monede din regiune se intareau.

“Miscarea nu are o explicatie simpla, insa este posibil sa fie cauzata de interes redus al jucatorilor straini pentru leu,  scadere ce a devenit vizibila in ultima perioada”, au precizat analistii ING Bank.

Sedinta de miercuri a adus insa o tendinta clara de depreciere pentru leu, iar cotatia BNR a urcat la 4,1297 lei pentru un euro.

“Ne asteptam la o evolutie stabila a cursului cu o tendinta de depreciere a leului din moment ce datele macro de astazi ar putea indica in continuare incetinirea cresterii globale”, au concluzionat reprezentantii ING.

Stirile despre Grecia vor reprezenta in continuare insa cel mai important motiv de miscare a pietelor.
 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus