Leul merge in sens contrar tendintei regionale si se apreciaza in fata euro

Leul a reusit sa castige teren in fata monedei europene iar cursul oficial a scazut la BNR la 4,2236 lei pentru un euro. Tendinta de apreciere este contrara miscarii valutelor regionale.


Leul a inceput sa se aprecieze inca din sedinta de miercuri cand a reusit sa corecteze pierderile de la inceputul zilei. Ziua a fost inchisa la 4,2285 lei pentru un euro iar astazi, in jurul pranzului, cotatiile pe piata interbancara se regasesc in intervalul 4,2210 – 4,2260 lei pentru un euro.

“Deoarece sentimentul investitorilor pare ca s-a imbunatatit intr-o anumita masura, ne asteptam la o zi statica pentru leu”, au precizat analistii ING Bank.

In ceea ce priveste francul, acesta nu pare sa isi fi revenit dupa anuntul Bancii Centrale a Elvetiei de interventie in piata. Cotatia oficiala a urcat usor, pana la 3,8171 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus