Leul mai puncteaza o sedinta de usoara apreciere

Leul a reusit sa obtina un usor avans la BNR si in sedinta de joi, pe fondul unor volume de tranzactionare reduse. Cursul oficial se apropie de 4,53 lei/euro.


Cotatia anuntata de BNR joi este de 4,5314 lei pentru un euro, cu un sfert de ban sub nivelul anterior. Piata valutara a fost caracterizata insa de volume reduse ca urmare a lipsei investitorilor de peste Ocean, unde se sarbatoreste Ziua Recunostintei.

“Moneda locala s-a intarit pana dincolo de 4,53/euro in debutul sedintei de azi, iar data fiind traiectoria de apreciere a leului la cursul de referinta al BNR din ultimele 6 sedinte, putem presupune ca banca centrala a sustinut acest avans”, au precizat analistii ING Bank.

Moneda nationala nu a reusit totusi decat o evolutie modesta si a inchis sedinta in nota de stabilitate, la 4,5360 lei/euro, in timp ce restul valutelor regionale au inregistrat un avand mediu de 0,2% in fata euro.

Pe de alta parte, leul a inregistrat un avans mai mare in fata francului elvetian, care a coborat pana la 3,7610 lei la cursul oficial, si a dolarului american, care a scazut cu peste 2 bani, pana la 3,5224 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus