Leul mai pierde 1 ban in fata euro

Leul a pierdut miercuri 1,3 bani in raport cu euro la cursul oficial BNR. Cotatia a urcat pana aproape de 4,12 lei pentru un euro.


In luna mai, volatilitatea pe perechea euro-leu s-a intetit, cotatia oficiala osciland intr-o banda destul de vasta, respectiv intre un minim de 4,08 si un maxim de 4,12.

Cu toate ca performanta inregistrata de actiunile asiatice si deschiderea pozitiva a celor europene sugereaza o zi pozitiva pentru moneda nationala dar, analistii ING sunt de parere ca evolutia leul va fi insa statica, mentinandu-se la nivelul curent de 4,11 lei pentru un euro pana la finele sedintei, pe fondul noii tensiuni politice.

Pe de alta parte acestia avertizeaza ca leul s-ar putea confrunta cu presiuni de depreciere semnificative in perioada urmatoare deoarece o destramare a coalitiei de guvernare poate complica perspectivele politice.

Banca Nationala a publicat miercuri un curs de referinta de 4,1184 lei pentru un euro.
 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus