Leul mai face un pas in fata euro

Moneda nationala s-a apreciat pana la un curs oficial de 4,3711 lei pentru un euro. In ultima saptamana insa, leul nu a recuperat nici macar un ban in fata euro.


Cursul oficial nu a mai coborat sub nivelul de 4,37 lei pentru un euro de 8 sedinte, in ciuda unei tendinte de usoara apreciere a monedei nationale.

Pe piata interbancara insa, cotatiile se mentin in intervalul 4,3690 – 4,3740 lei pentru un euro, usor sub nivelurile anterioare. In contrapartida, restul valutelor regionale prezinta o relativa stabilitate in fata euro.

Moneda nationala nu s-a miscat aproape deloc in fata dolarului american, iar cursul oficial este de 3,3463 lei pentru un dolar. In schimb, francul elvetian s-a scumpit cu peste 1 ban, pana la 3,6367 lei.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus