Leul isi revine usor in fata euro

Cursul si-a temperat ritmul de crestere, in ton cu valutele regionale, iar valoarea oficiala anuntata de BNR marti a scazut la 4,3588 lei pentru un euro.


Prima sedinta a saptamanii s-a inchis la un curs de 4,3680 lei pentru un euro, urmand ca apoi, in sedinta de marti, cotatiile sa revina sub nivelul de 4,36 lei pentru un euro.

“Volumele de pe parcursul zilei sugereaza ca BNR a fost prezenta pe piata valutara inainte de stabilirea cursului de referinta de la ora 13:00”, au precizat analistii ING Bank.

Acestia si-au revizuit in scadere si estimarea privind interventia BNR pe piata valutara pe parcursul lunii octombrie, de la 700 milioane euro la 400 milioane euro.

Pe de alta parte, pe piata interbancara, leul inregistreaza o tendinta de apreciere similara cu restul valutelor regionale.  Forintul maghiar castiga aproximativ 0,2% in timp ce coroana ceha se apreciaza cu 0,4% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus