Leul isi pastreaza in mare parte castigul din ultimele zile in fata euro

Leul a revenit puternic in atentia investitorilor si, in timp ce restul valutelor regionale inregistreaza deprecieri, leul castiga teren. Analistii si-au revizuit prognozele pe curs pentru 2013.


Saptamana a ainceput bine pentru leu, chiar daca nivelul cursului oficial anuntat de BNR a inregistrat o urcare usoara, pana la 4,3814 lei pentru un euro.

Leul reuseste sa isi mentina castigurile din ultimele 2 saptamani, chiar in conditiile in care in regiune se inregistreaza o usoara tendinta de depreciere.

Pe piata interbancara cotatiile au scazut in jurul pranzului in intervalul 4,3800-4,3850 lei pentru un euro, in timp ce zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza pierderi in fata euro.

Astfel, prognoza ING Bank pentru mijlocul anului este de 4,40 lei pentru un euro, fata de nivelul anterior de 4,60 lei/euro, in timp ce pentru finalul anului se estimeaza un curs de 4,30 lei/euro.

“Dupa ce si-au vandut detinerile in active romanesti, investitorii straini par sa revina. Tranzactiile de cumparare par sa fie abundente, dar marimea redusa a pietei titlurilorsugereaza ca nu ar fi loc pentru foarte multi doritori. In acelasi timp, starea economiei indica doar o posibila apreciere limitata a leului”, precizeaza analistii ING Bank.

Dolarul american a urcat insa, la 3,2761 lei la cursul oficial in timp ce francul elvetian a continuat sa scada puternic si a coborat la 3,5695 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus