Leul isi mentine calmul pe o piata volatila

Leul a inregistrat o miscare nesemnificativa in fata euro in prima sedinta a saptamanii, in ciuda unor corectii puternice ale celorlalte valute regionale.


In ultimele saptamani, atat forintul maghiar cat si coroana ceha sau zlotul polonez au prezentat miscari ample, inregistrand castiguri sau pierderi in fata euro de pana la 2% intr-o singura sedinta.

Moneda romaneasca nu a cunoscut decat miscari modeste, iar cotatiile s-au invartit intr-un interval ingust, in jurul nivelului de 4,36 lei pentru un euro.

Saptamana trecuta, leul a inchis sedinta de vineri la o cotatie de 4,3636 lei pentru un euro, pentru ca luni cotatiile sa coboare sub nivelul de 4,36 lei/euro, dupa un castig de 0,1% intregistrat de moneda nationala.
 

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3587 lei/euro.

Pe de alta parte, forintul maghiar corecteaza o parte din deprecierea inregistrata saptamana trecuta iar luni, pana in jurul pranzului, reuseste sa avanseze cu peste 2% in fata euro. Coroana ceha se apreciaza cu 1,4% iar zlotul polonez cu aproape 0,4%.

“Evolutia pozitiva a actiunilor asiatice din aceasta dimineata ar indica o apreciere a leului astazi, dar deoarece moneda locala s-a dovedit destul de rezistenta in fata presiunilor de depreciere credem ca leul s-ar putea indrepta doar catre o zi statica astazi”, au precizat in aceasta dimineata analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus