Leul isi limiteaza pierderile in fata euro

Moneda nationala a reusit sa isi tempereze tendinta de depreciere, in conditiile in care restul valutelor regionale pierd teren destul de important in fata euro.


Zlotul polonez se depreciaza cu aproape 0,60% pe piata interbancara in jurul dupa-amiezii, in timp ce forintul maghiar si coroana ceha inregistreaza pierderi de aproximativ 0,40%.

In acelasi timp, leul prezinta o depreciere de doar 0,04% in fata monedei europene. Cotatiile se mentin in intervalul 4,3500 – 4,3550 lei pentru un euro pe piata interbancara.

Cursul oficial a urcat usor in sedinta de marti, pana la 4,3537 lei pentru un euro.

Leul a inregistrat in schimb o scadere mai puternica fata de francul elvetian, cursul oficial urcand pana la 3,6105 lei pentru un franc. Si dolarul american a urcat la BNR, pana la 3,3126 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus