Leul inregistreaza noi pierderi. Cursul BNR, stabilit la 4,2419 lei/euro

Moneda nationala a pierdut aproape 2 bani in fata euro iar cursul a trecut de pragul de 4,24 lei pentru un euro. O amplitudine mai mare a avut francul, care a trecut de 3,9 lei la BNR.


“Avand in vedere pierderile importante inregistrate pe parcursul noptii pe principalele piete de capital, leul ar mai putea inregistra pierderi astazi”, precizau in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Deprecierea leului este in ton cu tendinta regionala. Forintul maghiar pierde aproape 0,50% in timp ce zlotul polonez afiseaza in jurul pranzului o pierdere de aproximativ 0,13%.

Daca in fata euro, leul a pierdut 2 bani, in fata francului moneda nationala a pierdut 10 bani. Francul este cotat la BNR la 3,9130 lei in timp ce pe pietele internationale moneda Elvetiei continua sa se aprecieze in fata euro sia dolarului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus