Leul incheie saptamana pe apreciere

Leul a reusit sa isi mentina tendinta de apreciere pe parcursul intregii saptamani. Vineri, cursul oficial a scazut sub pragul de 4,53 lei/euro.


Nivelul oficial anuntat de BNR vineri este de 4,5236 lei pentru un euro, cu 0,8 bani in scadere fata de sedinta anterioara si cu 3 bani sub nivelul din urma cu o saptamana. Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,5260-4,5310 lei pentru un euro.

“Cum volumele tranzactionate au fost din nou concentrate in special inaintea postarii cursului de referinta BNR, credeam ca avansul recent al leului se datoreaz ain principal interventiilor oficiale”, considerea analistii ING Bank.

Conform calculelor acestora, bazate pe cifrele privind evolutia rezervelor valutare, in octombrie BNR a cheltuit aproximativ 700 milioane euro pentru sustinerea monedei nationale, suma mai mare decat cea anticipata.

In ciuda acestei tendinte de apreciere a leului din ultima perioada analistii nu si-au schimbat previziunile si vad cotatia la final de an peste 4,6 lei pentru un euro.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus