Leul incheie saptamana intr-o nota de stabilitate

Dupa o usoara crestere in debutul saptamanii, cursul euro-leu reuseste sa incheie saptamana intr-o nota de stabilitate, fara a fi afectat de datele negative privind cresterea economica.


In pofida surprizei negative aferente datelor de crestere economica pe trimestrul III, euro nu a crescut peste 4,55 lei in sedinta de joi. Moneda locala a reusit sa se intoarca pe apreciere si a castigat teren pana la 4,5360 lei pentru un euro pe piata interbancara, chiar inaintea postarii ratei de referinta a BNR.

“Cresterea randamentelor la leu cu aproximativ 10 puncte de baza ieri pe intreaga curba FX swap credem ca poate fi pusa pe seama interventiilor valutare. In acest context, credem ca potentialul continuarii interventiilor se va diminua, intrucat acestea vor afecta probabil ratele la lei”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat vineri de BNR este de 4,5376 lei pentru un euro, aproape neschimbat fata de cel anterior. Pe piata interbancara cotatiile raman in intervalul 4,5370-4,5420 lei pentru un euro.

Si francul elvetian ramane aproape neschimbat la cursul oficial, la 3,7683 lei, in timp ce dolarul american creste cu aproape 1 ban la BNR, pana la 3,5637 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus