Leul incheie saptamana cu o usoara apreciere

Cursul oficial euro-leu a scazut usor in ultima sedinta a saptamanii.Totusi aprecierea leului ramane mult in urma tendintei mai accentuate, inregistrata de valutele regionale.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de vineri este de 4,4494 lei pentru un euro, usor sub nivelul din ziua anterioara.

In timp ce leul sta aproape nemiscat in jurul pranzului in fata euro, forintul maghiar si zlotul polonez au castigat aproximativ 0,7% - 0,8% in fata monedei europene. Si coroana ceha a castigat 0,5% in fata euro, corectand o parte din pierderile zilelor anterioare.

Se pare ca leul a revenit la caracteristica sa principala, si anume stabilitatea. In timp ce restul valutelor regionale inregistreaza in mod frecvent oscilatii puternice in fata euro, leul a punctat o astfel de miscare intr-o singura zi in ultima perioada, respectiv in sedinta miercuri, cand cotatiile au scazut cu peste 2 bani.

In schimb, sedinta de vineri a adus o miscare ampla in fata dolarului american, care a scazut cu aproape 3 bani la cursul oficial, pana la 3,5360 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus