Leul incepe saptamana intr-o nota de stabilitate

Dupa ce a inchis sedinta de vineri intr-o nota de depreciere, moneda nationala a recuperat terenul pierdut si pare sa fi adoptat o pozitie de stabilitate in fata principalelor valute.


“Conform asteptarilor noastre, moneda nationala s-a depreciat vineri si cursul a inchis saptamana la 4,2750 lei/euro. Evolutia slaba a actiunilor asiatice nu favorizeaza leul si ne asteptam la o evolutie statica a monedei locale astazi cu o tendinta de depreciere”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Cotatia oficiala stabilita de BNR luni este de 4,2611, usor in scadere. Pe piata interbancara cursul se mentine in jurul valorii de 4,26 lei pentru un euro, iar aprecierea usoara a leului este afisata si de restul valutelor regionale.

Si francul a scazut usor, fiind cotat la BNR la 3,7592 lei, in timp ce dolarul a coborat pana la 2,9567 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus