Leul incepe saptamana cu o depreciere usoara

Cursul oficial anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a urcat usor, cu 0,5 bani. Pe piata interbancara, insa cresterea s-a oprit iar leul prezinta o tendinta de stabilitate.


Cotatiile interbancare raman in intervalul 4,4780 – 4,4830 lei pentru un euro, fara miscari ample. Si forintul maghiar cunoaste aceeasi tendinta de stabilitate ca leul, in timp ce zlotul polonez pierde aproape 0,4% in fata euro.

“Cum nu este anuntata publicarea unor date importante in aceasta saptamana, ne asteptam ca piata locala sa ramana stabila”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul BNR anuntat luni este de 4,4792 lei pentru un euro. Francul elvetian a urcat ceva mai mult la BNR, pana la 3,7011 lei, in timp ce dolarul american a scazut cu peste 2 bani, pana la 3,5049 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus