Leul incepe saptamana cu o depreciere usoara

Cursul oficial anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a urcat usor, cu 0,5 bani. Pe piata interbancara, insa cresterea s-a oprit iar leul prezinta o tendinta de stabilitate.


Cotatiile interbancare raman in intervalul 4,4780 – 4,4830 lei pentru un euro, fara miscari ample. Si forintul maghiar cunoaste aceeasi tendinta de stabilitate ca leul, in timp ce zlotul polonez pierde aproape 0,4% in fata euro.

“Cum nu este anuntata publicarea unor date importante in aceasta saptamana, ne asteptam ca piata locala sa ramana stabila”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul BNR anuntat luni este de 4,4792 lei pentru un euro. Francul elvetian a urcat ceva mai mult la BNR, pana la 3,7011 lei, in timp ce dolarul american a scazut cu peste 2 bani, pana la 3,5049 lei la cursul oficial.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus