Leul incepe sa isi revina. Cursul scade la 4,15 lei/euro

Moneda nationala a recuperat o parte din terenul pierdut zilele trecute iar cursul oficial BNR a scazut la 4,1566 lei pentru un euro.Tendinta de apreciere se mentine pe piata interbancara.

“Cererea de euro care a fost vizibila pe piata swap in ultimele saptamani s-a mutat pe piata valutara abia recent. Acest lucru probabil ca a fortat BNR sa vanda euro din nou, dar daca a vandut sumele au fost limitate. O depreciere puternica a leului afecteaza atat stabilitatea financiara cat si previziunile de inflatie”, au precizat analistii ING Bank.

Aceeasi tendinta de apreciere s-a inregistrat si pentru restul valutelor din regiune. Cea mai puternica dinamica o inregistreaza zlotul polonez, care in jurul pranzului a avansat cu 0,30% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus